40 – bare et tall! Fire – null – til meg!

Jeg ble nettopp 40, og feira med et helsikes kalas som varte inn i morgentimene en søndag i april 🙂 Hurra for meg!

2014-09-20 15.29.3240 er et fryktet tall for mange av oss, begge kjønn inkludert. Vi hører historier om såkalte midtlivskriser i hytt og gevær, damer som tar helt av og blir «unge» igjen, sier opp eller tar permisjon fra jobben og reiser verden rundt, sier opp jobben og starter eget firma, løper i skauvven i ny «holdpåplassrævva»-tights og nye sjokkgule joggesko, mannfolk som kjøper seg svindyrt og avansert sykkelutstyr med tilhørende tights med sånn der «padding» for å beskytte bjeller. Hvor de i etterkant er å finne i sjokkfarget klesdrakt ved landets riks- og fylkesveier. Pesende, rødsprengte og i full fart. Birken og Oslo Maraton har deltakerlistene fulle av dem. Hei! Vent litt! Det er jo meg å det jo! Flere av punktene her er jo meg! Deltakerlistene er fulle av folk som OSS 🙂

2015-06-05 15.34.04Når jeg nærmet meg førti fikk jeg (får forresten fortsatt) spørsmål om den berømte 40års krisa. Når jeg kjøpte meg tights og joggesko for å begynne å jogge igjen, sånn ca. ett år FØR jeg fylte førti, og femten år siden sist gang jeg jogga, vel, da var jeg definitivt kommet i førtiårskrisa. Mange har spurt og hva har jeg svart? Jepp har jeg sagt, enkelt og greit. JA, jeg er kommet midt i smørja av den fryktede førtiårskrisa. Og vet dere? Jeg er stolt av det! Jeg ønsker den velkommen.

Jeg har tenkt mye på det å komme midtveis i livet, og de såkalte «krisene» vi får som følge av det. For det første, jeg liker ikke ordet førtiårskrise! Å runde år er faktisk ingen krise! Det er jubel det! Jeg har herved bestemt at jeg IKKE har en førtiårskrise, jeg gjør bare opp regnskap for det jeg har oppnådd (og ikke) så langt i livet. Når en gjør opp regnskap hender det jo at en ikke liker absolutt alt en finner. Det vil være noen negative «tall» i alle regnskap rundt omkring (de som påstår annerledes tror jeg pynter litt på sannheten). Ting vi skulle gjort noe med. Er ikke det bra? Å sette en fot i bakken, gjøre opp status, endre retning om ting er helt på bærtur?

Mitt liv var skikkelig på bærtur. Ikke på alle punkter, men på såpass mange, at det ble skjevt. Regnskapet mitt gikk faktisk så mye i minus at jeg var på randen av konkurs. Ting var faktisk så mye på tryne, at jeg trodde jeg fikk hjerteinfarkt ombord i flyet til Roma på vei til fjorårets familieferie. Det var ikke hjerteinfarkt, det var et kraftig panikkanfall (tusen millioner takk til SAS og verdens beste og snilleste flyvertinne samt en italiensk dame som bestemte seg for å passe på at jeg pustet under landing)… Nettopp derfor mener jeg at det er topp med en såkalt førtiårskrise, og derfor ønsket jeg den velkommen. Velkommen inn i mitt hodet, velkommen inn i mitt liv. Jeg har bare godt av å endre på ting som driver meg og min kropp mot konkurs. Ja visst gjør det vondt å endre på ting, men det kvalifiserer IKKE til å bruke ordet krise. Jeg bare sørger for at mine regnskap vil gå i null, eller aller helst pluss, videre framover jeg. Med å holde fokus på å levva meir 🙂 Endringene som kommer som følge av det, vel, de skal feires, hver og en!

20x30-OMCA16669Så derfor; når jeg ser en syklist på rådyr ny sykkel, eller en mosjonist i lysløypa med nye «holdpåplassrævva» tights og sjokkgule joggesko, i det som muligens ikke kan kalles en atletisk kropp, sånn ca. rundt samme alder som meg sjøl, da tenker jeg ikke førtiårskrise. Da tenker jeg, så innmari tøft da gitt!! Her er det noen som har gjort opp regnskap, funnet ut at enkelte ting er på bærtur, og deretter gjort noe med det. Jeg digger det.

Kjør hardt kjør stil, vi har kun et liv, og det er kort. Derfor: 40 = Fire – null – til meg og til oss alle 🙂

Malene 🙂

5 thoughts on “40 – bare et tall! Fire – null – til meg!

  1. Døkti du Malla.
    Du skeiver bra med en fin blanding av humor og alvor, så dette ser lovende ut. Grattis med en fantastisk start på bloggingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *