Du verden! Jeg skal blogge! :)

Heisann!!

Portrett_Malene_bunadMitt navn er Malene, og jeg har lenge tenkt tanken å starte min egen blogg. En blogg om meg, mitt og mine, en blogg som forteller om hverdagens gjøremål og tanker. Om ønsker for livet, om mål jeg setter meg, og den kronglete veien for å nå dem.

Navnet på bloggen var noe jeg slet lenge med, men så innså jeg plutselig at «Levva Meir» var det eneste riktige navnet. I bilen, på tur til møte i forbindelse med jobb, satt navnet, som jeg hadde slitt med å finne. Pling! Levva Meir 🙂 Jeg har, som mange andre, levd som passasjer i eget liv, uten kontroll på destinasjon og stoppested. Jeg jobbet meg halvt ihjel for alle andre enn meg sjøl, hastet avsted uten å forstå helt hvorfor. Dro tidlig avsted, kom sent hjem, ble mer og mer utslitt, og mistet meg selv på veien. En dag var det ikke moro å dra på jobb lengre. Gnisten var borte. For meg var det alvor, for gnisten og «driven» jeg har i jobben, det er en viktig del av meg og det jeg gjør over hele fjøla. Det ble nødvendig å ta grep.

Alt dette skjer med utgangspunkt i et råd gitt av en kjær venn, som gikk bort i mai i fjor (Fuck Cancer!). De ordene jeg fikk, i det som skulle bli vår siste samtale, ble akkurat det jeg trengte for å gjøre nødvendige endringer i mitt liv. Jeg fikk klar beskjed om å ta tak i livet, gjøre mer av det som gjør meg til meg. Livet er for kort til å gå på akkord med seg selv. Oppsummert; Levva Meir. For dette er jeg evig takknemlig, og på den måten er du alltid med meg videre 🙂

SÅ: Jeg tar herved over kontrollen. Så enkelt, men akk, så utrolig vanskelig.

Hvem er jeg? Enkel innføring; Jeg bor og virker i Øksendal på Nordmøre. Hadde en knakende fin oppvekst, med alt som hører til av familie og aktiviteter. Jeg er utdannet ved NTNU, har mastergrad i næringsutvikling (samfunnsgeografi), samt etterutdanning innen prosjektledelse, prosessledelse og forretningsutvikling. Mastergraden min fullførte jeg med en ettåring på armen, så studielivet gikk raskt over i hverdag for min del 🙂 Jeg har jobbet med nærings- og samfunnsutvikling i 10 år, med ulike oppdrag for ulike arbeidsgivere. Det jeg elsker aller mest med jobben min er å jobbe med gründere og nye prosjekter, å få mennesker til å tørre og forfølge drømmen sin. Det å skape rammer og gode vilkår for mennesker med skaperkraft, det er det som driver meg framover. Som resultat har jeg selv også skapt mye nytt 🙂 siste «skaperverket» er egen bedrift. For meg ble det å si opp jobben og starte sjøl første punkt på lista for å levva meir. Det er kjempeskummelt, men moro!

Ellers; Jeg har nettopp fylt 40, har to barn, en gutt på snart 16 og ei jente på snart 5, en stykk tålmodig og solid mann, en gård under oppussing og samtidig nedleggelse (dyra ble levert rett før ferien). Jeg har hatt, og har, verv i ulike styrer (fra nasjonalt til veldig lokalt), og så har jeg min nystartede bedrift ved navn Aaram Consulting AS.  I tillegg skal jeg forsøke å komme meg inn i lokalpolitikken ved at jeg står på liste for Sunndal Arbeiderparti ved høstens kommune/fylkestingvalg. Dette er helt nytt for meg, og jeg er spent 🙂

Huset står stadig på hodRot_kjøkkenet, kjøkkenbenken min meldes stadig «savnet» pga kaos og rot (se bildebevis til venstre), og livet som husmor og hustru er innimellom helt på tullstell. Jeg har sluttet å jage etter «drømmekroppen», og heller startet jakten på overskuddet. Jeg liker å trene (når tiden strekker til, og kroppen er med på laget..) og… jeg elsker å leke!! Og ja forresten, jeg melder meg på sånne 10 km løp innimellom, under mottoet; spring med den kroppen du har – for søttan! Det finnes nemlig tights som holder det meste på plass nå til dags 😀

Mitt viktigste styringsverktøy; Jeg er her, og jeg er meg! Og jeg er god nok.

Alt jeg nevner over her vil komme som innlegg framover (ikke hver dag, men med jevne mellomrom). Det vil bli skråblikk og refleksjoner, på alt fra enkle hverdagslige ting, som trening i alt for trange tights, til mer kompliserte greier jeg garantert ikke vet svaret på selv engang. Jeg har som mål å være ærlig, vise framside, bakside og ellers alle andre sider av livet. Dette blir IKKE en blogg om et perfekt hjem eller et perfekt liv. For det har jeg ikke, og det er akkurat sånn livet er og skal være!

Håper du vil finne bloggen min interessant nok til å lese og følge 🙂

Hepp!

Malene 🙂

PS: Bloggen er i utvikling og under konstruksjon, så den ser ikke helt ut som den skal enda, men det blir etterhvert! Må bare lære endel nytt først! 🙂

6 thoughts on “Du verden! Jeg skal blogge! :)

 1. Herlig Malene. Du er knallflink, så denne bloggen går nok så det suser skal du se. Du setter fingeren på punkt som for mange er veldig betent, men som er viktig i søken på det «perfekte» liv, for hva er det? Gleder meg til neste innlegg ??

  1. Takk!!
   Har ligget i både hode og mage en stund denne bloggen, var på tide å få gjort noe med det 😉
   Neste innlegg er ute akkurat nå, med tema som inkluderer de fleste av oss på et gitt tidspunkt 😀

   Malene 🙂

 2. Heisann.

  Gratulerer med blogg! 🙂

  Kanskje jeg rett og slett må legge deg til i bloggroll’en min…. 😉
  Du er jo kjempeflink til å skrive, så denne bloggen kan nok bli spennende å følge med på.

  Lykke til videre.
  Klem fra Helén (hu venninna til Inga Lisbeth, vettu).
  🙂

  1. Hei og hallo!
   Så bra du vil følge, og takk for at du synes jeg er flink til å skrive 🙂 Jeg husker deg godt, fra både fester og helgetreff på Steinkjer, når jeg var på besøk til Inga Lisbeth 🙂

   Klem tilbake!
   Malene 🙂

  1. Tusen takk ?
   Det blir litt av hvert om litt av hvert her inne. Mest sannsynlig flere ting en kan kjenne seg igjen i ?

   Malene ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *