Alt vi gjør for barna våre ;)

Her kommer et sjeldent innlegg fra meg, et innlegg om det å lage mat! …eller kake for å være helt korrekt…

22. juli ble datra vår, fine, kreative, glade og syngende Karen 5 år. Hun har bursdag midt på sommern, når alle barna ho går i barnehagen sammen med er på ferie. Og i tillegg er familien jevnt over bortreist. Hvert år har vi fått til å laga nok rabalder til at frøkena har hatt en super dag. En legger seg litt ekstra i selen for å få det til, for vi vil jo så gjerne at dagen skal være superduper. Som mamma strekker jeg meg litt ekstra langt kan en vel si 😉

I år spurte jeg Karen hvilken kake hun ønsket på bursdagen sin i år, heldigvis spurte jeg i god tid… For jenta var helt klar på hva ho ønska seg, ho ønska seg regnbuekake! Jeg sto som et spørsmålstegn, og lurte på hva i all verden det var. Vel. Takk og lov for google!! «Don`t panic, google it» er et mantra for meg i de fleste slike situasjoner 🙂

Og jammen fant jeg svar! Kake med 6 bunner i ulike farger! Sterke farger. Selvfølgelig med ørten forskjellige løsninger. Hjelp! Jeg som roter noe så innmari når jeg bare skal lage cupcakes eller vanlig kake, i bare EN farge! Vel, det var bare å brette opp ermene, og skride til verket! Jeg valgte å bruke min mammas sitronkake som grunnlag, og hentet inspirasjon fra nettet, nærmere bestemt her, til sitronsirup, sitronkrem og lemoncurd, for joda, når jeg skal gjøre ting jeg ikke har gjort før, så kan jeg like gjerne inkludere minst 3 elementer som vanskeliggjør prosessen 😀

Jeg legger ved bilder over prosessen under her, og føyer til korte forklaringer på galskapen 🙂 for kake, DET ble det… og ja forresten, kaka skulle fraktes til fjells, til campingvogna vår på Dovre, for DER ønsket Karen å feire sin dag i år. Det er godt over 2 timer i bil det, inkludert handlestopp. Hepp!

Regnbuekake_underveis

Her er vi klar til dyst!! Farger og sitron/lime er handlet inn, maskina er klar som et egg!!

Rot_regnbuekake

Kun et forvarsel på hva som venter….. har aldri nok benkplass når jeg holder på! Djiises altså 😀

Kliss_klass_deigGul og rød!!!

Kliss_klass_deig 3Oransje og grønn!!

Kliss_klass_deig 2De verste til slutt, de fargene som skremmer vannet av meg i matverden… blå og lilla…

 

Regnbue_bunnerRegnbue_bunner (2)Bunnene er stekt! Etter litt startvansker, oppdaget nemlig at det IKKE gikk å steke to i slengen for å si det sånn…

Forresten; kakene ble oppbevart i kjøkkenhåndklær før montering, noe som resulterte i at mannen i huset kastet den røde bunnen til himmels, da han «bare» skulle hente et kjøkkenhåndkle 😀 Ikke god stemning i huset akkurat da! Men vi flira godt når vi oppdaga at bunnen berga.

Regnbue_byggesJadda! Da er det montering på gang, og det var en nervepirrende øvelse, for den skle jo hit og dit som en stor gele-klatt må vite 😉 Og som et lite apropos, underveis smakte eksamenssensoren på sitronkremen til mamma, og sa en ting; ÆÆÆSJ!!! ups! Endringer var for sent å gjøre, og hva ble resultatet da?

 

Reserve_sjokoladekake

En kake til!!! Vi kjørte en ekstra safe kake, nemlig den vordende 5 åringens favoritt; sjokolade-hjerte-kake. Det skulle jo være hennes dag! Resultatet ble bra, for denne har jeg jo laget maaaange ganger før! Denne er pyntet i tett samarbeid med frøkena, ho har bestemt design og lay-out 😉

 

Rot_i_kjøleskapetVel, verden gikk videre etter oppdagelsen av «ÆÆÆSJ», vi er nå, til orientering, inne i dag 2 av dette arbeidet, og det var tid for glasur på monster-regnbuekaka… enkel melisglasur tenkte mamsen. Slik ble det jo ikke… for den stivna jo ikke!! Kjøleskapet i kjellern ble et klissete område for å si det sånn 😉

 

Endelig_bursdagMen uansett!! Tataaaa!!! Kaka overlevde turen til fjells, i bilen, i spesialinnkjøpt pappkasse, med seler på i baksetet, ved siden av en i overkant spent fersk 5 åring, og med 4 trepinner stukket i seg (i kaka ja!), for å unngå at den sklei fra hverandre. Dette ble ikke dokumenter med bilde, på bakgrunn av i overkant stressa mamma, som visste at vi var sent ute, til selskapet vi skulle ha gjester i, på fjellet, i campingvogna, som ennå ikke var klargjort for besøk 😉

Fyrverkeri_regnbuekake

 

Lysa ble tent og blåst ut, og når kaka ble åpnet, vel da var alt strevet og to dagers arbeid verdt det!!

 

OppspistOg tilslutt; JAAA! Den ble faktisk spist opp 😀

Det var det! Innlegg om matlaging er ikke noe det blir mange av, men med sånne særegenheter i min adferd, vel, da er det bare å dokumenter resultatet! Og igjen; alt vi gjør for barna våre 😉

Jeg fikk det til!!! Jeg er stolt 🙂 Og femåringen likte faktisk regnbuekaka, men favoritten ble atter engang den gode gamle sjokoladekaka for jubilanten.

Konklusjon; En super 5 års dag, med besøk av familie og flere av campingplassen sine gjester 🙂 det er godt å leve <3

Tilslutt: Karen har bursdag 22. juli, en dag som for alltid vil være en tung dag for Norge. Karen feiret sin ettårsdag på den forferdelige dagen for 4 år siden. Jeg husker det som det var i går. Jeg gråt, var skrekkslagen og feiret ettåringen min omhverandre. Vi feirer dagen med storslagenhet hvert år etter dette, hele dagen gjør vi det. Men når kvelden kommer tar jeg meg tid til å minnes de ble røvet fra oss i Oslo og på Utøya, og jeg sender varme tanker til alle involverte, gjenlevende og pårørende. Hvert år kommer jeg til å gjøre det samme. Det er viktig å aldri glemme.

Refleksjon_ved_elva

Malene 🙂

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *