Listekandidat_Arbeiderpartiet_Sunndal

Bruk stemmeretten din!!

Idag er valget igang flere steder i landet vårt, og i morgen er selve hoveddagen for å avgi stemme ved årets kommune og fylkestingsvalg. Samtidig er det kirkevalg. Jeg er av en enkel oppfatning i så måte. BRUK STEMMERETTEN DIN!! Den er ikke en selvfølge.

Jeg har alltid avgitt stemme ved valg, siden jeg var stemmeberettiget. Nettopp fordi det er min sjanse til å gjøre en forskjell. Jeg har en enkel filosofi når det gjelder å avgi stemme, om det så er avstemning ved bygdas lokalisering av nytt leilighetskompleks, ved kirkevalg, eller om det er nasjonalt valg av Regjering og Storting. Bruk stemmeretten din! Velger du å la være har du igrunnen meldt deg av å kunne syte og klage i etterkant. Mener jeg. Så enkelt.

Listekandidat_Arbeiderpartiet_SunndalEtter flere års betenkningstid har jeg i år valgt å stille som listekandidat i kommunen jeg bor i. For Arbeiderpartiet. De ble mitt parti etter flere runder «etterforskning» og deretter innmelding for sånn cirka et tiår siden. Det har vært mange runder før jeg bestemte meg for å stille på liste ved årets kommune- og fylkestingsvalg, og jeg har sagt nei ved tidligere anledning. Da har svaret gjerne vært at det kan jeg rett og slett ikke gjøre akkurat nå, små barn, travelt, redd for nettroll og hets (en redsel som ikke har gått over, men jeg velger å trosse den likevel), og tilslutt; hva kan egentlig jeg tilføre? Og så videre… lista var iallefall lang for å si nei. Men så kom det et punkt der jeg tenkte at nå er jeg ferdig med å være redd for å ikke duge, redd for å møte trolla på nett. Jeg vil være med å gjøre en forskjell, og jeg vil gjøre det fra innsiden, fra kommunestyresalen. Jeg vil lære nye ting, og jeg vil jobbe sammen med nye folk. Jeg vil representere innbyggerne i kommunen jeg bor i. Og jeg gleder meg faktisk! Skrekkblandet fryd er det jo, skremmende og spennende på engang. Men mest av alt jeg gleder meg, om jeg da faktisk velges inn i kommunestyret. Da lover jeg å gjøre så godt jeg kan!

Bloggen kommer så absolutt ikke til å bli en ren politisk blogg, hvor jeg fronter alle saker jeg deltar i. Noe vil det nok bli, men mest av alt kommer jeg til å skrive om prosessen i det å gjøre noe nytt, som er å bli lokalpolitikker, i en kommunestyresal, med talerstol, og mange ulike meninger, med mange nye regler for hvordan en skal gjøre dette. Er det noe jeg er helt sikker på, så er det at jeg kommer til å havne i mange ulike situasjoner. Jeg kommer til å tråkke i salaten, jeg kommer til å feile, samtidig som jeg også kommer til å få til ting jeg kan juble over. Jeg håper min reise som lokalpolitikker kan bli av interesse i så måte 🙂

Jeg skal delta på valgvake, og akkurat DET gleder jeg meg vilt til, for jeg har deltatt i en hektisk valgkamp ilag med noen utrolig fine folk. I morgen kveld skal vi være ilag, og vente på resultater. Vi er spente. Og vi skal være spente ilag med kvarandre 🙂

Valgkamp_arbeiderpartiet_stand_sistedag

Er det rart jeg koser meg? Fin gjeng i valgkamp 🙂 Foto eies av Tove Lise Torve, og ble tatt av lokal listetopp i Høyre. Vi hjelper hverandre!

Mamma_og_KarenMed dette er imorra, for i kveld koser jeg meg med femåringen i huset, etter flere uker i travel valgkamp. I dag har jeg hatt helt fri (minus å skrive dette innlegget da sjølsagt), og det har gjort godt det å 😉

Helt tilslutt; bruk stemmeretten! Stemmer du på meg og det partiet jeg representerer, trippelhurra! Stemmer du noe annet, hurra da også (men selvsagt ikke trippel). Det viktigste av alt er å bruke retten til å stemme.

Godt valg!

Malene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *