aaram_logo_PNG

I dag er min lille bedrift 1 år!!

Hurra for meg!! I dag er det ett år siden jeg startet min egen bedrift Aaram Consulting, og det feires med en dag på hjemmekontoret. Jeg har brukt dagen til å tenke tilbake, på hva jeg har oppnådd ila dette første året. Har jeg blitt rik?? Definitivt IKKE! Kommer jeg til å bli rik det neste året? Definitivt IKKE! Men har jeg det bra? JA! Så da får den økonomiske rikdommen vente litt, jeg har uansett blitt rik på så utrolig mye annet! 🙂

Hjemmekontor

Meg på mitt nyoppussede hjemmekontor! 🙂 jeg sier ja!! 😀

Mitt første år som selvstendig næringsdrivende har vært utfordrende, hardt, utviklende og bra. Jeg startet litt skjevt, må innrømme det. Brukte oppstarten på å komme meg ut av en slitsom og utilfredsstillende arbeidssituasjon. I korte trekk, jeg startet etableringen med å være litt bakpå med tanke på både egen helse og overskudd. Men det jeg visste jeg hadde nok av, til tross for en negativ energikonto, var pågangsmot, engasjement og et et oppriktig ønske om å drive med de ting som får opp tempoet i blodpumpa mi.

Jeg brenner for å legge til rette for gründere, for å starte opp nye prosjekter som legger til rette for gründere, å skape arenaer som legger til rette for nytenking, innovasjon og næringsliv. Jeg hadde også et sterkt ønske om å etterutdanne meg innen markedsføring, spesielt sosiale medier og merkevarebygging. Eneste veien for meg, ble å gjøre helomvending, si opp jobben, og starte sjøl.

Jeg startet med å ta med meg prosjekter og oppgaver jeg hadde i min gamle jobb, og det funka som et sikkerhetsnett i oppstarten. Ved årsskiftet sto jeg 100 % på egne bein. Det var skremmende, men veldig riktig for meg, i forhold til å faktisk realisere den etableringen jeg ønsket. For meg gjorde det godt å gi slipp i det gamle, for å ta tak i det nye. Mye av året har bestått i å så tvil rundt egne valg, det er ikke til å komme unna, jeg har vinglet mellom å ha ståltro på egen etablering, til å tenke at dette, det gidder jeg ikke mer!

Jeg har vært på nippet til å kaste inn håndkleet maaange ganger. Men så kommer det heldigvis meldinger på innboks, fra gründere med takk for hjelp, og samarbeidspartnere med tanker og ønsker om nye prosjekter, og de jeg velger å kalle kolleger (til tross for at jeg er alene i min bedrift), om at jeg kan få til det jeg vil, at jeg MÅ fortsette. Nettverket mitt har vært uvurderlig. Jeg digger alle som en, og er takknemlig for alle.

Melding_fra_gründer

Her er et bilde jeg fikk fra en gründer jeg har jobbet med, hun er kunstner, og tegnet meg (da jeg var kursveileder i workshopen Lean Business Planner), slik hun ser meg. For henne er jeg en brøytebil, som skaper endring. Jeg brøyter søppel, og skaper blomster. For et komplement! Dette ble jeg så utrolig takknemlig for å få, og det ble selvfølgelig rammet inn, og står nå på mitt hjemmekontor, som en påminnelse på hvorfor jeg holder på med det jeg gjør, de dagene jeg er overbevist om at jeg ikke duger til en dritt. Ja, jeg har slike dager, flere av dem, det er ikke enkelt å starte for seg sjøl! Da er denne meldingen god å feste øynene på 😉

Så hva har jeg gjort dette første året??? Jeg har jobbet nok til å få pålegg på skiva! Altså, jeg har jobbet mye, men økonomisk er det ingen gullgruve, det koster å starte for seg sjøl 😉 men jeg har til brunost på brødskiva! Det får holde! …inntil videre 😀

Sunndal_kommuneOppsummert har følgende skjedd; jeg har blitt valgt inn i kommunestyre og formannskap (Økonomi- og planutvalget som det heter hos oss) i hjemkommunen, jeg har studert markedsføring i sosiale medier på BI (fikk til og med A!), og for øyeblikket studerer jeg merkevareledelse, Branding ved BI. Jeg sitter i styret i Merkur-programmet sammen med verdens beste styrekolleger (lærerikt og inspirerende i forhold til nye ideer og samfunnsutvikling). Dette er ting som er med på å bygge bedriften min, og meg som person.

Studiene gir meg ny plattform for oppdrag eller mulighet for spennende jobb (ja jeg er åpen for nye muligheter i forhold til fast jobb, til tross for at jeg jobber knallhardt videre med egen etablering, viktig å ha et åpent sinn!). Politikken gir meg innsikt i hva som rører seg i kommunen min, og mulighet til å endre og påvirke, med innbyggernes beste som hovedoppdrag. Styrevervet gir stor lærdom og et utrolig nettverk i et spennende felt. Jeg er i tillegg på valg i slutten av april, i forhold til et flunkende nytt styreverv, men det kan gå begge veier, så det holder jeg for meg sjøl inntil videre 🙂

På oppdragsiden har det gått litt fra periode til periode. Det tok hele 6!!! måneder for meg å i det hele tatt forstå at jeg var selvstendig næringsdrivende. Utrolig men sant. Å klippe navlestrengen til gammel arbeidsgiver ble viktig for å bli selvstendig. Jeg har fortsatt oppdrag den veien, men i mye mindre skala. Jeg trives med det, det måtte bli slik. Jeg har hatt flere oppdrag i nabokommunen Nesset, men mest av alt har jeg hatt og fått oppdrag i Molde, tilknyttet Molde kunnskapspark og miljøet rundt dem.

Kunnskapsparken_i_Molde

Jeg skal lede oppstarten av Pixelparken, en samlokalisering for kreative gründere i Molderegionen. Jeg har vært innleid som kursveileder i Lean Business Planner, et kurs som har vært kjørt via Innovasjon Norge, hoppid.no og Kunnskapsparken. Veldig spennende og givende oppdrag, som jeg veldig gjerne tar flere av. Jeg har hatt oppdrag fra Fylkeskommunen og kulturavdelingen der, da jeg har vært med å kjøre prosess i forhold til framtidas kreative næring i fylket. Det var givende å endelig stå på scenen igjen (gjorde det mye når jeg startet opp hoppid.no for ti år siden), for å inspirere og å gi grunnlag for innspill fra salen.

På_oppdrag

Meg på oppdrag for Fylkeskommunen, ved Terminalen Byscene i Ålesund

I tillegg har jeg, denne uka, fått oppdrag via kunnskapsparken, som består i å veilede gründere via hoppid.no ordningen de har. Og da er det spesielt de kreative gründerne jeg skal bistå. Jeg veiledet min første gründer denne uka 🙂 hurra!  Noe markedsføringsarbeid blir det også. Jeg elsker å være i Molde og miljøet ved kunnskapsparken. Dette er et miljø som oser av innovasjon og nytenking, de har til og med utviklet en egen lab for prototyping, som jeg synes er fantastisk. Protomore! Det viktigst av alt; hver gang jeg kommer, så kjenner jeg at jeg er velkommen. Det er viktig å kjenne at en har en form for kolleger, da det er ensomt å drive alene. Det har jeg ved miljøet i Kunnskapsparken 🙂

I tillegg har jeg begynt å få nye ideer igjen. For første gang på flere år, kan jeg våkne midt på natta, hvorpå jeg må stå opp for å skrible ned tanker jeg har om nye produkter og tjenester. Post-it lapper med stikkord produseres over en lav sko, men da mest på dagtid heldigvis. Høres muligens litt slitsom ut? Ikke for meg, for det er slik jeg liker å ha det! Det er dette som er meg. Dette gir såvisst ingen inntekt sånn i oppstarten, men det gir energi!

Framover skal jeg har møter med samarbeidspartnere, om å utvikle nye tjenester sammen med andre, og å utvikle spennende prosjekter for hele fylket. Om det blir noe av og realisert, vel, det vil tiden vise, men du og du så moro det er! Oppsummert; jeg har det veldig bra, bedre enn på lenge. Sånn til info, ja, jeg er mye på farten, bilen er en viktig kompis for meg, men etter å ha jobbet mer stedbundet over flere år, kjenner jeg hvor riktig det er å igjen være på veien. På vei mot nye prosjekter og nye spennende muligheter og utfordringer. Det er akkurat slik jeg vil og må ha det for å trives.

I tillegg til alt dette har jeg faktisk fått mer tid sammen med familien min. Akkurat det er høyt oppe på lista over det jeg ønska ved å starte for meg sjøl.

I_bilen

På tur ut på nye oppdrag, blid som ei sol! I min bil, med musikk på full guffe 🙂

Hva fremtiden bringer vites ikke, men valget jeg tok for et stort år siden, å starte for meg sjøl, det vet jeg var riktig. Hurra for meg! 😀

Malene 🙂

3 thoughts on “I dag er min lille bedrift 1 år!!

  1. For en utrolig fin og inspirerende bloggpost. Sånne som deg trenger Norge mer av! Jeg kunne gjerne tenkt meg å snakket mer med deg og fått hørt din historie, for jeg tror nemlig et konsept jeg jobber med ville passet hva du driver med veldig bra. Kan du ikke sende meg en e-post så tar vi det derfra? Masse positiv energi sendes til deg! Håper du får en fantastisk søndag!

    1. Så koselig å høre, takk for fin tilbakemelding 🙂 ikke til å legge skjul på at jeg ble nysgjerrig, så da hører du vel plutselig fra meg 😉 søndagen skal nytes med litt eksamenslesing og ellers bare det å nyte finværet sammen med datra mi 🙂

      Malene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *