Se_på_utsikten

Å «lese» til eksamen…

Det er eksamenstid!!! Så også for meg. Jeg skal ha eksamen i Branding, ved BI Trondheim, den 10. juni skal jeg til pers. Studiet handler kort sagt om merkevareledelse. Jeg skal gjennomføre en god gammeldags skriftlig eksamen, på 4 timer, med penn og papir, hvor en bok på ca 500 sider, samt noen artikler, skal omgjøres til «the final result», under sterkt press, og med en garanti på skrivekrampe på ei som ikke har brukt penn så omfattende og intens på ti – femten år.

Hvorfor en må gjennomføre en så til de grader utdatert modell for eksaminering vites ikke, men uansett, jeg skal ha eksamen med penn og papir. Skrekk! Oh well, da må jeg uansett lese… mye! For jeg får ikke ha med boka på eksamen… og ord og uttrykk i studiet er fremmed for meg, og jeg er så til de grader under opplæring, fortsatt… 13 dager før eksamen…

Og akkurat det å lese kan by på utfordringer! Så til de grader også det!

Jeg starter med godt mot, det er finvær, så jeg setter meg på platten, i solstolen min, med kaffe og vann… og pensumboka sjølsagt! Jeg legger til og med ut en status på Facebook, om at her er det eksamensforberedelser, i solveggen, ikke så verst situasjon det egentlig! Skriver jeg, og tror helt og holdent på det sjøl også.

Eksamen     Lese_til_eksamen

Men så skjer det! Jeg distraheres! Hm…. var det ikke endel klær i vaskekjellern mon tro? Jo. Og det er varmt og fint vær, litt vind kjenner jeg ja. Nei, må vaske klær nå tenker jeg vi sier.. Har jo lest et helt halv kapittel! Nei, passer med klesvask nå. Definitivt!

Skittentøy     Vaskemaskin

Så leser jeg litt igjen. Bortsett fra at… æsj! Kaffen er blitt kald! Det går jo ikke! Må inn på kjøkkenet og lage ny kaffe! Kan jo ikke lese uten kaffe…

Jeg kommer på kjøkkenet. Hva ser jeg? Et bomba kjøkken, en benk full av skitne kopper. For oppvaskmaskina er jo full av rene kopper. Nja… kan jo ta ut av maskina mens jeg venter på kaffen. Jepp. Så da gjør jeg det da. Greit det, tenker jeg, og gjør nettopp det.

Rydde_litt    Oppvaskmaskin

Jeg setter meg ned igjen, leser. En god stund leser jeg nå faktisk. Før jeg plutselig kjenner en intens svie i øynene. Ååååå! Solkrem! Solkrem som på merksnodig vis alltid havner i øynene! Grrr! Rart at det ikke kan finnes en solkrem som ikke sniker seg inn i øya og lager krøll! Inn igjen! Må finne papir før jeg blir S P R Ø ! ! !

Solkrem_i_øynene

Ah! Mye bedre! Nå kan jeg lese mer! Så jeg leser. Til hodet begynner å drifte. Hit og dit drifter hodet. Hva gjør jeg da? Jo, må rett og slett tømme hodet! Min følgesvenn for å tømme hodet er å fange fiktive grønnsaker på telefonen….

Tidtrøyte

Der! Hodet er samlet på ett sted, atter engang. Jeg leser, tar notater og leser litt mer. Henviser til viktige modeller, leter etter definisjoner på vanskelige betegnelser, hvilket det er endel av, for dette er en profesjon hvor jeg IKKE er vant til sjargong, ord og uttrykk. Men jeg lærer!

Ding! Klesmaskina er ferdig! Henge opp klær da. Sånn! Og så må jeg nyte utsikten litt. Fint her hjemme gitt <3 jeg er heldig tenker jeg, kjenner på lykkefølelsen litt <3 …..oy! Det var lese jeg skulle ja! Eller, kan jo sette på en maskin til med klær. Er så god klestørk. Så da gjør jeg det da.

Henge_opp_klær     Se_på_utsikten

Leser litt igjen. Skriver litt. Leser litt. To kapittel har jeg lest. Det får jammen med holde altså! Hodet vil ikke ta imot mer lærdom konkluderer jeg, og setter meg på dissa til datra på 5 år. Jeg disser, så apparatet letter fra gresset! Weeee!

Disse_litt_kanskje     Disse_er_bra

Sjekker klokka. Se der ja. På tide å hente datra i barnehagen. Fredag og greier! Går av dissa, henter bilnøkkel, og drar for å hente fineste skravlebøtta mi. Hun er iallefall min største forsikring mot at jeg kan lese noe mer idag. Så da er det jammen med like greit å hente 😉

Altså, jeg tror jeg er i sånn nogenlunde rute foran eksamen. Jeg har lært utrolig mye så langt. Spennende og nyttig fag dette. Men uansett; satser på mer inspirasjon i dagene framover. Jeg vet følgene: På akkurat slike ting er jeg aller best i skippertak. Er mest inspirert når tiden begynner å bli knapp (hvilket noen vil si at den allerede er, men jeg har jo jobbet godt fram til nå… kan jo flyte på det… eller? Kanskje ikke…). Jeg satser på full inspirasjon og mindre distraksjoner i dagene som kommer! Jeg går for gull! Eller sølv… mulig det holder med bronse. Uansett resultat. Jeg har lært nye triks, satser på å få bruk for triksa i nær framtid 😉

Ellers; send meg gjerne noen gode tanker den 10. juni! Jeg tror jeg trenger hver og en 😉

Malene 🙂

2 thoughts on “Å «lese» til eksamen…

  1. Forskjell på folk. Her sitter jeg og har «hele verden åpen» mens jeg har eksamen. Alt er lov – unntatt plagiat (selvsagt!). Og jeg trodde faktisk man var ferdig med håndskrive eksamen. Hva skjedde med tilnærmingen til en mer arbeidsrealistisk og moderne eksamen?!

    1. Ja sant!! Skriftlig eksamen trodde jeg var et tilbakelagt stadie når vi gikk inn i nytt årtusen!!! Litt grrrr! Men gleder meg til jeg er ferdig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *