Krangel

12 måter å fucke opp barna ved samlivsbrudd

Sommeren (sensommer) er høysesong for samlivsbrudd. Det har jeg lest. Det er bare å google «høysesong for samlivsbrudd», så kommer svaret av seg sjøl. Samtidig finnes det flere innlegg fra ungdom (barn) på Aftenposten sin Si D seksjon. Innlegg fra barn som har havnet i skvis mellom mamma og pappa, fordi de plutselig ikke liker hverandre mer. Eksempel på slike innlegg finner du her, her, her og her. Dette er bare noen av dem…

Derfor skriver jeg et brennende og brølende innlegg i dag:

12 garanterte måter å fucke opp barna ved samlivsbrudd!

 1. Umiddelbart etter bruddet: Sett egne følelser først, tenk kun på din egen forpestede hverdag! Velt deg i selvmedlidenhet, skap gjerne din egen virkelighet over situasjonen, og dyrk den, som om det står om livet!
 2. Brøl og krangle med eksen med barna i umiddelbar nærhet, gjerne med barna i samme rom, understrek gjerne hvor stor drittsekk vedkommende faktisk er!
 3. Publiser all dritt på Facebook, Twitter eller Instagram eller andre kontoer i sosiale medier! Skriv hvor trasig du har det, publiser kryptiske meldinger om at hverdagen er tøff, at du føler deg sviktet. Da ser jo barna det til og med, kanskje du får ekstra trøst når de kommer hjem fra skolen?
 4. Nekt eller saboter samvær, sørg for at eksen virkelig får kjenne hvordan han/hun har stelt det til for seg sjøl. Barna er det kjæreste vi har, da er jo samvær med barna det vi vil kjenne hardest, så for all del…
 5. Fortell barna jevnlig hvor trasig du har det, og at det er mamma/pappa sin feil all dritt som skjer med deg. Ikke gjem deg bort for å gråte, eller ha en mental meltdown, sørg for at barna dine blir vitne til hvor forferdelig du har det. Da kan det jo hende eksen får vite om det også…
 6. Forfølg eksen din hvor det er mulig, gå tett på, gi deg aldri! Trusler og hærverk er en fin metodikk! Vipp eksen av pinnen, gjør hverdagen hans/hennes til et rent helvete! Skap for all del aldri et fundament hvor dere for framtida kan ha det greit, også som ekser..
 7. Sørg for at deling av boet går din vei, og KUN din vei. Du SKAL ha ALT du har rett på og enda litt til! Egentlig så skal du faktisk ha ALT! For eksen fortjener kun en ting, og det er å føle seg bedriten. Det fortjener du jo etter all dritten du har måtte tåle! Min-min-min! Sett deg sjøl først!
 8. Pass for all del på å gjøre det vanskelig for barna å ha to bosteder, nekt å kjøp den ekstra jakka og gymbagen, som barnet uansett hadde FØR dere ble til to bosteder. Pass på at bagen barnet har med seg er MINST 25 kg! OG: Sørg for at den som flytter ut, ikke får med seg NOE (null, niks, nada!) av det som var med på å skape barnas trygghet og identitet i årene før drittsekken/drittkjerringa dro fra deg.
 9. Saboter alle familiesammenkomster som felles konfirmasjoner og bryllup. Meld gjerne avbud til egne barns konfirmasjon. Sørg for at eksen aldri glemmer all urett han/hun har gjort mot deg! For det er DIN sorg som er hovedfokus på slike dager nemlig!
 10. Sørg for at eksen er absolutt siste person som får vite at du har gått videre og funnet deg ny partner. Pass for all del på å fortelle barna at dette er en felles hemmelighet mellom dere, for du må jo for all del ikke gi inntrykk av at du faktisk har det bra, og har gått videre i livet. Når eksen får vite det, er det ekstremt viktig at han/hun får vite om det via andre, eksempelvis på et vorspiel (kan jo være det ødelegger eksen sin fest… hurra!), eller den beste av alle, via sosiale medier! Facebook tenker jeg vi sier!
 11. Bruk barna som budbringer i alle beskjeder som skal leveres! At det er din tur å ha julesamvær, at det er urettferdig at du må kjøpe joggeskopar nummer 3. Sørg for å involvere barna i all dialog med eksen! Økonomi, ferier, hente-bringe opplegg, fotballtrening og dans… ALT! La barna levere beskjeder, for du har jo ikke energi til å forholde deg til drittsekken/drittkjerringa. Jepp, definitivt best slik. For deg.
 12. Sørg til slutt for at barna har sterkest bånd til DEG! Bruk alle midler tilgjengelig for å være VINNEREN i den kampen som startet, fordi eksen, helt på egen hånd, uten ditt samtykke, bestemte at forholdet med nettopp DEG var over. SETT DEG SELV FØRST!

For dere som lurer…. sånn skal det selvfølgelig ikke være! Pokker heller altså! …og det bidrar i alle fall IKKE til at du lever mer! Eller bedre for den del..

Jeg har opplevd samlivsbrudd. Rettelse: ikke bare jeg… jeg OG eksen har opplevd det, og det er tøffe tak å bryte. For alle i familien er det tøft! Det er lett å bli heit i hodet, faktisk er det fullt mulig å miste hodet fullstendig (det er ikke SÅ uvanlig å legge igjen hodet i bilen, eksempelvis når du skal hente poden hos eksen). Det er lett å bli slukt av sin egen selverklærte forferdelige hverdag, og det er i og for seg ok. En liten (pitteliten) stund i alle fall, og laaangt unna barna. Men så langt det lar seg gjøre, finn tilbake til fokuset ditt igjen, så raskt som overhodet mulig! OG: la det fokuset være barna dine og barnas beste! Uansett drittsekk/drittkjerring: Dere har skapt noe helt fantastisk, sammen. Så min bønn til alle i opprivende brudd er: la de forbli fantastiske.

Jeg og eksen flytta fra hverandre når sønnen vår var to og et halvt år, for 14 år siden, i disse dager faktisk, og jeg kan med hånda på hjertet si, og takk og pris for det, at vi har gjort ting helt motsatt av hva jeg har listet opp av dritt ovenfor. Vi har så absolutt ikke gjort alt riktig, vi er da bare folk med brennende hjerter også vi, men vi har hele tiden hatt et felles mål i all uenighet underveis; vi setter sønnen FØRST! ALLTID! UANSETT!! Uenig om mye, jepp, men aldri akkurat det. I dag feirer vi bursdager og helligdager sammen når det er mulig, og vi er venner, gode venner, så gode venner en kan bli etter samlivsbrudd. Det vinner sønnen vår alt på. Som han selv sier tørt, når vi er uenige om noe, og det IKKE har lykkes oss å holde det skjult for sønnen (det er IKKE mulig å holde alt skjult, men bruk vett i hvordan du omtaler barnets nærmeste og kjæreste familie); «det er for meg ufattelig at dere i det hele tatt fant hverandre, for dere er så ulike at det faktisk er helt uforståelig». Samtidig er han jo veldig takknemlig for at vi fant hverandre, uten hadde livet vårt blitt litt stusslig, for å si det mildt 😉

6_års_dag

Felles bursdagsfeiring! Star Wars var tingen (er det fortsatt også), og sønnen ble 6 år 🙂

Det er nettopp med bakgrunn i hvordan vi har håndtert vårt brudd, at jeg (vi) har listet opp en sikker oppskrift på hvordan å la ting gå rakt åt skogen, for barna (og deg sjøl). Både jeg og min eks brenner for at barna skal stå i sentrum for alle de handlinger vi gjør i opprivende endring av livssituasjon, som samlivsbrudd faktisk er. Det er IKKE barna sin feil at dere ikke kan leve sammen!

Derfor blir jeg så lei meg, og rett og slett skit hakke forbanna, når jeg blir vitne til brudd, eller leser historier på nett, av og med barn og unge, hvor vi voksne (en part eller begge), følger ett, flere, eller alle av de bedritne drittrådene jeg har lista opp ovenfor. Vi er de voksne, og helt bevisst så velger vi å fucke opp barna våre! Jeg blir så opprørt, at jeg får lyst å brøøøle!

Du må gjerne tenke at «det jeg har opplevd er sååå urettferdig, at dette gjelder ikke meg, for min eks er den slemmeste drittkjerringa/drittsekken av dem alle», men da sier jeg rett og slett sorry! For det gjør det faktisk! Straks vi setter et lite menneske til verden, i fellesskap, så er det vår FELLES oppgave, og vårt FELLES ansvar å legge til rette for at de skal bli trygge, selvstendige, omsorgsfulle, og ansvarsfulle voksne, som skal ut i samfunnet vårt og berike det, på sin personlige og særegne måte. Hvor lett er det hvis bagasjen er full av dritt???

Dette ble et engasjert innlegg, hvor alt er satt så til de grader på spissen (beklager samtidig noe av språkbruken også), men med dette som tema, så måtte det bare bli sånn. Noe annet er for meg umulig.

BRØØØL!

Tilslutt: Føler du deg truffet? Reflekterer du over siste høylydte krangel med eksen? Eller over den gangen du nekta levere poden, bare fordi det ikke passa deg? BRA! Du blir kanskje litt fornærma til og med? Det må du isåfall tåle. Men, fortvil ikke, feila fra i fjor er fullt mulig å legge bak seg, for alle involverte. Rett opp ryggen, beveg deg framover, si unnskyld, prat med barna dine, finn felles plattform med eksen, og lev livet videre. Sammen om felles mål; barnas beste.

Ta vare på barna! <3

Malene <3

PS: Samlivsbrudd jeg viser til i innlegget er de «normale» bruddene vi ser i hverdagen (om en kan kalle det normalt da, når det for noen utarter seg til det reneste sirkus med barna som tilskuere på orkesterplass). Dette er skrevet med utgangspunkt i det jeg og min eks har opplevd og gjort oss erfaringer rundt. Min eks har vært samtalepartner for innlegget. Samlivsbrudd som resultat av vold eller misbruk, er en helt annen sak (en tragisk og alvorlig sak, som IKKE under noen omstendighet burde forekommet), og det inngår ikke i min livserfaring. Så er det sagt.

2 thoughts on “12 måter å fucke opp barna ved samlivsbrudd

  1. Tusen takk! Sent svar, ferietid, og litt avlogget som resultat 😉 dette er et tema som opptar meg, og engasjerer såpass, at brøl er eneste alternativ 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *